Danny Blind ANP

Bondscoach Danny Blind ontbreekt daags na het debacle tegen Bulgarije (2-0 verlies) op de training van het Nederlands elftal. Zijn assistenten Frans Hoek en Fred Grim nemen de honneurs waar. Blind praat met commercieel directeur Jean-Paul Decossaux over de toekomst bij Oranje.

De spelers van Oranje verzamelden zich in het Hilton Hotel in Amsterdam en vertrokken zonder Blind. Aanvoerder Arjen Robben stapte als laatste in de bus. De spelers die zaterdagavond hebben gespeeld, lieten zich afzetten bij de gym van het Olympisch Stadion. De overige selectieleden maakten zich op voor een training op sportpark de Toekomst van Ajax.

Danny Blind ontbreekt op training Oranje

De KNVB liet eerder al weten dat het vandaag om de tafel ging zitten met de bekritiseerde coach. Dat verklaarde Decossaux aan het ANP. Decossaux is de commercieel directeur van de nationale voetbalbond die sinds het vertrek van algemeen directeur Bert van Oostveen de hoogste in rang is bij de KNVB. Of dat gesprek ook de reden is waarom Blind nu niet op het trainingsveld staat, is onduidelijk. 

Blind twijfelde zaterdag na de wedstrijd al over zijn toekomst. "Ik zoek de schuld bij mezelf. Dit komt rauw op mijn dak. Ik moet voor mezelf nadenken, dat zal mijn werkgever ook wel doen." 

STER reclame