Sven Kramer in actie op de 1.500 meter
NOS SchaatsenAangepast

Meester Kramer nipt sneller dan leerling Roest

Sven Kramer is hard op weg naar zijn negende wereldtitel allround. Op de derde afstand, de 1.500 meter, was hij in een rechtstreeks duel nipt sneller dan zijn ploeggenoot Patrick Roest. Kramer noteerde de tweede tijd: 1.45,78. De 1.45,88 van Roest was goed voor de derde tijd.

Roest verstevigde zijn tweede plaats in het klassement en heeft een achterstand van 3,40 op Kramer voor de afsluitende 10.000 meter. Dat de 21-jarige Roest bij zijn debuut op een WK allround tweede staat, is sowieso wel een verrassing te noemen. Hij heeft nu op drie afstanden een persoonlijk record gereden in Hamar.

Denis Joeskov schreef de 1.500 meter op zijn naam. De drievoudig wereldkampioen uit Rusland op deze afstand, die op het laatste moment de zieke Sergej Grjaztsov verving in Hamar, won in 1.44,71.

Blokhuijsen nog wel derde

Jan Blokhuijsen, de derde Nederlandse schaatser op het ijs in Hamar, stelde teleur op de 1.500 meter. Hij klokte 1.48,27, de vijftiende tijd, maar hij staat nog wel derde in het klassement. Blokhuijsen heeft een achterstand van 22,52 seconden op Kramer.

"Die 1.500 meter... Ik krijg 'm er gewoon niet uit. Geen idee hoe het komt. Ik verlies nu de aansluiting met de nummer een en twee", aldus een zeer teleurgestelde Blokhuijsen.

Blokhuijsen verliest aansluiting: ik weet niet hoe het komt

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl