Bonevacia naar finale 400 meter, De Witte en Ghafoor klaar

Bonevacia richt zich op podiumplaats

Liemarvin Bonevacia strijdt zaterdag bij de EK indoor in Belgrado om de medailles op de 400 meter. De 27-jarige atleet liep in zijn halve finale keurig naar de tweede plaats in 47,21 seconden. Dat was meer dan voldoende om zaterdag om 20.33 uur een gooi naar het podium te doen.

Bonevacia, vorig jaar bij de EK in de buitenlucht in Amsterdam al goed voor brons op de 400 meter, liep een sterke race. Hij knokte zich na de start naar de leiding en werd in de slotfase alleen nog door de Pool Rafal Amelko (47,15) gepasseerd. In de ochtenduren had Bonevacia ook al indruk gemaakt door zijn serie overtuigend te winnen.

Halve finales 400m mannen

Lisanne de Witte heeft haar aanwezigheid bij de EK indoor niet kunnen bekronen met een finaleplaats op de 400 meter. De 24-jarige atlete eindigde in haar halve finale op de zesde plaats in een teleurstellende tijd van 54,81 seconden. Ze had bij de eerste twee moeten finishen.

Ghafoor niet fit

Madiea Ghafoor kwam niet in actie in de halve finales van de 400 meter. De atlete had zich in de ochtenduren op basis van haar tijd voor de halve eindstrijd geplaatst, maar kreeg na haar race krampen. In overleg met de medische staf van de Atletiekunie meldde ze zich af voor het vervolg van het toernooi.