NOS SchaatsenAangepast

De Vries grijpt net naast medaille op EK shorttrack

Rianne de Vries is bij de EK shorttrack in het Italiaanse Turijn net naast het podium geëindigd. De 26-jarige shorttrackster kwam als achtste over de finish in de superfinale en verspeelde daarmee haar medaillekansen.

De Vries eindigt als laatste in superfinale

Het goud ging naar de de Italiaanse Arianna Fontana, die ook de superfinale op haar naam schreef. De zilveren medaille was voor de Russische Sofia Prosvirnova, haar landgenote Jekaterina Konstantinova pakte het brons.

Tussensprint niet genoeg

De Vries, die zaterdag verraste met de Europese titel op de 500 meter, zat lang vooraan in de superfinale en maakte veel snelheid op kop. Toch zakte ze drie rondjes voor het einde helemaal terug en kwam uiteindelijk als laatste over de finish.

De superfinale kent geen afstandsmedaille, maar geldt als het afsluitende onderdeel van de EK. Met twee tussensprints waren er extra punten te verdienen voor het eindklassement. De Italiaanse Lucia Peretti won de eerste tussensprint, De Vries pakte vijf punten met de tweede tussensprint.

Het eindklassement bij de vrouwen op de EK shorttrack in Turijn

De andere twee Nederlandse shorttracksters reden niet mee in de superfinale. Suzanne Schulting reed überhaupt geen individuele afstanden op zondag. De Nederlands kampioene moest afzeggen omdat ze ziek is. In de finale van de estafette van vandaag zal ze hoogstwaarschijnlijk wel starten, maar al na enkele meters uitvallen.

Yara van Kerkhof reed een goede 1.000 meter, maar het was niet genoeg om in de top-8 te eindigen. Met haar tiende plaats wist ze zich niet te plaatsen voor de superfinale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl