NOS SchaatsenAangepast

Verbij aan de leiding op EK sprint, Nuis herpakt zich

Kai Verbij heeft na de 1.000 meter op de EK sprint in Heerenveen de leiding overgenomen van Ronald Mulder. De Nederlands kampioen op de 1.000 meter klokte in Thialf de tweede tijd (1.09,01). Kjeld Nuis herpakte zich na een teleurstellende 500 meter door de 1.000 meter te winnen in 1.08,77. De Noor Havard Lorentzen reed de derde tijd.

EK sprint: eerste 1.000 meter (m)

Ronald Mulder won eerder op de avond de 500 meter, maar zijn 1.000 meter ging een stuk minder goed. Mulder klokte 1.10,46 en zakte naar de zesde plaats in het klassement over de eerste twee afstanden.

De Duitser Nico Ihle reed ook een degelijke 1.000 meter (vierde in 1.09,45) en staat tweede in het klassement, Lorentzen bezet de derde plaats.

Waar Verbij zijn sprinttoernooi begon met een prima vierde plaats op de 500 meter, was Nuis het zicht op de koppositie al na zijn eerste vijf meter van het toernooi kwijt: hij kwam direct na de start bijna ten val en reed de negende tijd. Dankzij een sterke 1.000 meter klom Nuis wel weer van de negende naar de vierde plaats.

Het klassement na de eerste twee afstanden op de EK sprint

Moerasjov doet niet meer mee

Ronald Mulder reed zijn rit alleen. Ruslan Moerasjov, de tegenstander van Mulder op de 1.000 meter, stond na de 500 meter tweede in het klassement, maar hij meldde zich na die eerste afstand af voor de rest van het toernooi. De Rus heeft griep gehad en is nog niet fit genoeg om vier afstanden te rijden.

Zijn landgenoot Pavel Koelizjnikov is er ook niet bij in Heerenveen. Hij meldde zich eerder deze week al af. De Russische tweevoudig wereldkampioen sprint heeft last van een liesblessure.

EK allround & sprint: programma zaterdag 7 januari

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl