Bergsma komt tekort voor een WK-ticket EPA

Voor Jorrit Bergsma zijn de kansen op deelname aan de WK allround verkeken. De Fries moet bij de wereldbeker in Hamar in ieder geval Douwe de Vries voor zich dulden in het klassement over de 5.000 meter en 1.500 meter. 

Beide mannen reden de 1.500 meter zondagochtend in de B-groep. Bergsma noteerde 1.50,22 en bracht daarmee zijn op de 5.000 meter opgebouwde riante voorsprong op de concurrentie aan het wankelen.

Met een tijd van 1.47,67 maakte De Vries zelfs korte metten met Bergsma, die zijn zaterdag opgebouwde voordelige marge van 1,55 in rook zag opgaan. De tijd van De Vries was genoeg voor een WK-ticket, want later op de dag beet Wouter olde Heuvel zich in de A-groep stuk op de tijd van De Vries. Olde Heuvel finishte in 1.47,72.

Bergsma zwaar teleurgesteld

Bergsma toonde zich zwaar teleurgesteld over zijn 1.500 meter, die zijn 29ste verjaardag flink verpeste. "Het was een heel beroerde rit. Dit is heel zuur. Het was een mooie ervaring geweest om in Calgary te rijden. Ik baal echt van mijn eigen rit. Dit slaat nergens op."

Wereldbeker Hamar: 1.500 meter mannen (B-groep) Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame