NOS SportAangepast

Mooiste reportages 2016: Jeroen Stekelenburg

In de laatste dagen van 2016 kiezen de verslaggevers van NOS Sport hun mooiste reportage van het jaar. Vandaag: Jeroen Stekelenburg. Hij gaat echter tegen het format in en kiest een EK-filmpje van iemand anders.

Het is al vaak gezegd, 2016 was een krankzinnig sportjaar: Olympische Spelen in Rio, EK voetbal, Tour de France, EK atletiek. De lijst met grote sportevenementen is oneindig. De lijst interviews en reportages waar ik de hand in heb gehad, is ook omvangrijk. Schippers in Rio, Blatter over zijn schorsing, Churandy over zijn diskwalificatie, een repo over sport in de Braziliaanse favella’s. Het is veel. Bovendien, het zijn appels en peren."

"Ik heb dan ook besloten om te kiezen voor een filmpje waar ik niks mee van doen heb. Het is gemaakt op 10 juli 2016. De dag van de EK-finale tussen Frankrijk en Portugal. In de enorme brij van sportreportages en sportinterviews was dit opmerkelijk. Het raakte me. En, het voldoet aan een belangrijk criterium; het was de volgende dag het gesprek bij de koffieautomaat."

"Een aantal dagen later zoekt Euronews het jongetje op met onderstaand filmpje als resultaat. In het jaar van Bolt, van Eder, van Schippers, van Ronaldo, van Max, van Sanne en van vele anderen, blijft mij het meest een 10-jarig jongetje bij. Matisse. Frans, maar fan van Portugal."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl