Hervé Renard krijgt de felicitaties van Sepp Blatter
NOS Voetbal

Bondscoach Renard schrijft historie met Ivoorkust

De Franse trainer Hervé Renard heeft historie geschreven op de Afrika Cup. Drie jaar nadat de 46-jarige bondscoach Zambia naar de Afrikaanse titel leidde, presteerde hij dat zondag met Ivoorkust opnieuw. Renard is de eerste trainer die met twee landen de Afrika Cup heeft gewonnen.

"Ik draag deze titel op aan alle Ivorianen", zei Renard na de bloedstollende finale in Bata tegen Ghana. Na 120 doelpuntloze minuten nam zijn ploeg de strafschoppen beter (9-8).

In rouw

Renard had Ivoorkust in 2012 nog in rouw gedompeld, door de 'Oranje Olifanten' toen in de finale via strafschoppen te verslaan met Zambia. Ivoorkust wordt al jaren gezien als de beste ploeg van Afrika, maar ondanks de aanwezigheid van sterren als Yaya Touré, Wilfried Bony en eerder Didier Drogba wachtte het land sinds 1992 op de Afrikaanse titel.

"Ivoorkust heeft hier 23 jaar naar gesnakt. Sinds de start van het trainingskamp is mijn boodschap steeds: houd vertrouwen. De spelers hebben alles gegeven en zijn daar voor beloond", aldus Renard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl