• AFP
    De spelers van Congo met de bronzen medaille
  • AFP
    Florent Ibenge, bondscoach van Congo, wordt gejonast door zijn spelers

De Democratische Republiek Congo is derde geworden in de Afrika Cup. Na een troostfinale zonder doelpunten namen de Congolezen de strafschoppen beter dan gastland Equatoriaal-Guinea (4-2).

De wedstrijd in Malabo was levendig (17 corners en 24 doelpogingen) en hard (38 overtredingen). Het was echter een wonder dat er niet gescoord werd. Beide keepers verrichtten meerdere reddingen.

Balboa nu de schlemiel

Javier Balboa was in de kwartfinales tegen Tunesië nog de held van Equatoriaal-Guinea; hij maakte in blessuretijd gelijk en tekende in de verlenging voor de winnende treffer. Nu miste hij de eerste penalty,waarna Fabiana ook faalde bij de tweede. De Congolezen schoten vier keer onberispelijk raak waarbij Cedric Mongongu de matchwinner werd.

Zondag staat de finale van de Afrika Cup tussen Ghana en Ivoorkust op het programma.