Raymond van Barneveld omhelst de Schot Peter Wright
NOS SportAangepast

'Barney' vol vertrouwen naar WK: iedereen houdt rekening met mij

Tot het rijtje topfavorieten behoort hij niet. Die eer is weggelegd voor bijvoorbeeld Michael van Gerwen. Maar toch, waarom zou Raymond van Barneveld niet het wereldkampioenschap darts (PDC) kunnen winnen?

Donderdag begint het WK in Londen. Van Barneveld, vijfvoudig wereldkampioen (voor het laatst in 2007), hinkt in zijn voorbeschouwing op het belangrijkste darttoernooi van het jaar op twee gedachten. Hij is realistisch en tegelijkertijd vol zelfvertrouwen. "Van Gerwen is dé man, hij wint alles. Maar ik heb laten zien dat ik nog steeds mooie dingen kan laten zien. Dus waarom geen wereldtitel?"

'Altijd goed op WK'

De 49-jarige Hagenaar, in de eerste ronde gekoppeld aan de Engelsman Robbie Green, heeft goede ervaringen met dit toernooi. "Vergeet niet dat ik het altijd goed doe op het WK. Ik haal vrijwel altijd de kwart- of halve finales, en ik heb natuurlijk vijf keer gewonnen", klinkt het zelfverzekerd.

'Barney' memoreert graag nog even aan zijn knappe overwinning op Van Gerwen op het WK van vorig jaar, toen 'Mighty Mike' in de derde ronde verrassend naar huis werd gestuurd door Van Barneveld.

"Wat mij opvalt, is dat de titelkandidaten ook regelmatig mijn naam in hun mond nemen. Iedereen houdt wel degelijk rekening met mij."

De kenmerkende pose van Raymond van Barneveld na een overwinning

Laatste WK?

In april volgend jaar wordt Van Barneveld vijftig. Dat lijkt een mooi moment om de pijlen aan de wilgen te hangen. Maar daar wil de darter zelf niets van weten.

"Op mijn 55ste ongeveer, dan moet het leuk geweest zijn", aldus Van Barneveld, die wel merkt dat het de laatste jaren wat moeizamer gaat.

"Ik ben al 32 jaar aan het reizen. Bij die jonge honden gaat het wat gemakkelijker. Een stukje rust is af en toe ook wel fijn, maar dat is er met onze agenda niet bij op dit moment."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl