NOS Voetbal

Maaskant: voldoende spirit gezien

Maaskant: voldoende spirit gezien

Natuurlijk kon NAC-trainer Robert Maaskant niet tevreden zijn na de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. "Dat ben je nooit als je met 4-1 verliest", sprak de coach die in de winterstop naar Breda is gelokt om de Brabanders voor degradatie te behoeden.

"Maar tot de 62ste minuut zaten we volop in de wedstrijd en hebben we gedisciplineerd gespeeld. We hebben ook een aantal goede kansen gecreëerd door aardig te voetballen. Maar in acht minuten tijd verliezen we de wedstrijd. Dat is de kwaliteit van Zwolle."

"We dekten slecht", analyseerde Maaskant de fase waarin PEC toesloeg. "En dan heb je een probleem. Na de 2-1 maakte Zwolle heel knap snel de 3-1 en 4-1. Maar een compliment aan de ploeg dat het daarna bleef werken. Dat is wel eens anders geweest."

"Bovendien speelden we voor het eerst in een opstelling die ze niet gewend zijn, met allemaal nieuwe jongens erbij", verwijst de coach naar Dirk Marcellis, Menno Koch en Guyon Fernandez die de NAC-gelederen zijn komen versterken.

"De komende weken krijgen we een interessant programma met tegenstanders die niet zo ver boven de streep staan. Daarin moet het gebeuren. Ik heb ruim voldoende karakter en spirit gezien om ploegen die minder zijn dan Zwolle te kunnen verslaan. We hebben een dik uur laten zien dat er rekening gehouden moet worden met NAC."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl