NOS Sport

Djokovic in vijf sets langs Wawrinka

Novak Djokovic heeft voor de vijfde keer de finale van de Australian Open bereikt. De viervoudig kampioen won met 7-6 (1), 3-6, 6-4, 4-6, 6-0 van titelhouder Stan Wawrinka en treft zondag in de eindstrijd Andy Murray, die donderdag Tomas Berdych al klopte.

Djokovic had zestien van de negentien eerdere duels met Wawrinka gewonnen, maar de laatste twee ontmoetingen op Melbourne Park zorgden ervoor dat er hoge verwachtingen waren.

In 2013 won Djokovic na vijf uur met 12-10 in de vijfde set en vorig jaar won Wawrinka na vier uur met 9-7 in de vijfde set. Ook ditmaal stelden ze niet teleur. Met bij vlagen prachtig tennis schotelden ze de fans een boeiend gevecht voor.

Novak Djokovic en Stan Wawrinka hebben een discussie

Het regent breaks

Djokovic had op weg naar dit duel maar één keer zijn service afgestaan. Ditmaal was het al na zes games raak, al brak hij wel direct op love terug. Op 5-4 miste de Serviër twee setpunten, maar in de tiebreak was hij superieur.

Ook in het vervolg regende het breaks en breekkansen. Beide spelers wisselden uitstekende periodes af met matige fases, waardoor het lange tijd gissen was naar de winnaar.

Pas in de vijfde set kwam er tekening in de strijd. Bij Wawrinka slopen er steeds meer fouten in zijn spel, terwijl Djokovic het beste uit zichzelf haalde. De Serviër voerde het tempo flink op en gunde de Zwitser geen enkele game meer.

24ste Djokovic-Murray

Djokovic neemt het zondag in de finale voor de 24ste keer op tegen Murray. De Serviër trok vijftien keer aan het langste eind en de Schot acht keer. Ze troffen elkaar vier keer eerder in de finale van een grandslamtoernooi: Djokovic won in 2011 en 2013 in Melbourne en Murray zegevierde in 2012 op de US Open en in 2013 op Wimbledon.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl