NOS Sport

Hewitt beloont zichzelf bij recorddeelname

Australian Open 2015: Hewitt - Zhang

Lleyton Hewitt heeft zijn negentiende deelname aan de Australian Open met een overwinning gevierd. De 33-jarige Australiër versloeg bij zijn recorddeelname in Melbourne de Chinees Ze Zhang in de eerste ronde: 6-3, 1-6, 6-0, 6-4.

Hewitt maakte in 1997 als 15-jarige zijn debuut, maar liet op 'zijn' grand slam nooit een onuitwisbare indruk achter. Behalve in 2005 (verliezend finalist tegen Marat Safin) haalde hij nooit de kwartfinales.

Australian Open - meeste deelnames sinds invoering proftennis in 1968

Aantal deelnamesSpeler
19Lleyton Hewitt (Aus)
18Fabrice Santoro (Fra)
17John Alexander (Aus)
16 Roger Federer (Zwi)
15Brad Drewett (Aus)
15Mark Woordforde (Aus)
15Phil Dent (Aus)

Vuist

In het duel met Zhang bracht Hewitt min of meer een ode aan zijn eigen wisselvallige prestaties in Melbourne. Hij werkte in de Rod Laver Arena hard voor elk punt, toonde zo nu en dan z'n vuist aan het publiek, maar was ook kwetsbaar door de tweede set knullig met 6-1 in te leveren.

Maar gedragen door het trouwe Australische publiek, dat hem in al die jaren nooit in de steek liet, bereikte Hewitt de tweede ronde. Hij treft daarin de Duitser Benjamin Becker.

Hewitt is één van de zeven Australische mannen die de tweede ronde bereikten. James Duckworth, Sam Groth, Marinko Matosevic, Thanasi Kokkinakis, Bernard Tomic en Nick Kyrgios lieten eerder de harten van de Australiërs sneller kloppen.

Monfils knokt zich terug tegen Pouille

Australian Open 2015: Monfils - Pouille

Ook bij de partij van Gaël Monfils met Lucas Pouille konden de tennisfans hun hart ophalen. De twee Fransen maakten er vijfsetter van, waarin Monfils een 2-0 achterstand in sets goedmaakte.

De 28-jarige Monfils is de nummer zeventien op de plaatsingslijst en voorkwam maar net een gevoelige nederlaag tegen zijn acht jaar jongere landgenoot, die geldt als een groot talent. Monfils knokte zich in de derde set met een paar prachtige punten terug in de wedstrijd na een slordige start. Gesteund door het publiek nam Monfils daarna het heft in handen en won vrij eenvoudig de vierde set.

In de vijfde set toonde Monfils opnieuw veerkracht door een break ongedaan te maken en pas voor de tweede keer in zijn loopbaan een wedstrijd te winnen na twee sets achter te hebben gestaan: 6-7 (3), 3-6, 6-4, 6-1, 6-4.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl