Sneijder beslist Bosporus-derby

Hij scoorde pas één keer in 418 minuten competitievoetbal namens Galatasaray, maar na vanavond kan Wesley Sneijder niet meer stuk bij de aanhang van Galatasaray. Met twee sublieme doelpunten in de slotfase besliste hij de derby tegen Fenerbahçe (2-1).

Ook in de laatste editie, op 6 april 2014, was Sneijder al matchwinner in de derby van de Bosporus. Toen scoorde de Utrechter al na negen minuten. Vanavond bewaarde Sneijder het beste juist voor de absolute slotfase.

Linkerkruising, rechterkruising

In de 88ste minuut haalde Sneijder van dertig meter uit met rechts en verschalkte doelman Volkan Demirel in de linkerbovenhoek. Twee minuten later herhaalde hij dit kunststukje. Sneijder haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied. Dit keer sloeg de bal als een granaat binnen in de rechterkruising.

De aansluitingstreffer van Alper Potuk namens de ploeg van Dirk Kuijt, die een gele kaart incasseerde, kwam te laat.

21 derby's, 21 keer rood

Dat de derby niet met 22 spelers op het veld zou eindigen lag in de lijn der verwachting. In de laatste twintig ontmoetingen vielen maar liefst twintig rode kaarten. Dit keer was die twijfelachtige eer aan de Portugese international Bruno Alves. Nog geen tien minuten na rust zette de verdediger van Fenerbahçe zijn voet in de rug van de Zwitser Blerim Dzemailli en mocht inrukken.