Vitesse boekt zege bij Willem II

Vitesse heeft zijn derde zege op rij geboekt door Willem II, dat drie van z'n vorige vier wedstrijden had gewonnen, in Tilburg met 4-1 opzij te zetten.

Nadat Samuel Armenteros een teenlengte tekort was gekomen voor de 1-0, heerste Vitesse en Davy Pröpper scoorde met een van richting veranderd schot. Even was Willem II weer gevaarlijk (Ali Messaoud stuitte twee keer op doelman Piet Velthuizen), maar Vitesse sloeg vlak voor rust hard toe via Bertrand Traoré: 0-2.

Al snel na de rust bekroonde Ben Sahar een goede Tilburgse aanval met de 1-2. Willem II joeg op de gelijkmaker, maar de betere kansen waren voor de bezoekers.

Na kansen voor Traoré (over), Abiola Dauda (knappe redding Kostas Lamprou), Arnold Kruiswijk (bal van de lijn gehaald door Haemhouts) en Marko Vejinovic (lat) waren Denys Oliynyk en Dauda wel trefzeker.