Het juweliersechtpaar uit Deurne dat in maart werd overvallen, wordt ernstig bedreigd. Hun advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigt tegenover de NOS dat de politie het paar heeft gewaarschuwd. De Criminele Inlichtingen Eenheid van Eindhoven zou hebben opgevangen dat onbekenden uit het criminele circuit het paar iets willen aandoen.

De politie heeft volgens Kuijpers uitgebreide beveiligingsmaatregelen genomen. Zo zijn er bij de woning van het paar extra camera's geplaatst. Ook wordt er intensief gesurveilleerd door de politie.

Bij de overval op de juwelierswinkel werden twee overvallers van Marokkaanse afkomst doodgeschoten door de juweliersvrouw. Het Openbaar Ministerie besloot onlangs dat de vrouw hiervoor niet vervolgd wordt. Volgens het OM was er sprake van noodweer. De man wordt wel vervolgd voor illegaal wapenbezit.

Commotie

Na de overval ontstond commotie toen veertig bekenden van de overvallers in Deurne demonstreerden tegen de juweliersvrouw. De familie van een van de doodgeschoten overvallers heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen de beslissing van het OM om de vrouw niet te vervolgen.

Het juweliersechtpaar is volgens advocaat Kuijpers anderhalve week geleden gewaarschuwd door de politie. ,

"Ze zijn uitermate aangedaan en mentaal aangeslagen. Zeker Marina lijdt nog meer psychisch door de bedreigingen. Ze doen ook een oproep aan iedereen die weet wie er achter zit om dit te melden bij de politie", zegt Kuijpers.

STER reclame