Morgen is het drie maanden geleden dat vlucht MH17 neerstortte in het oosten van Oekraïne. Daar liggen in een veld nog altijd de brokstukken. Verslaggever Gert-Jan Dennekamp bekeek vandaag hoe het rampgebied er nu bijligt.

Mensen in de omgeving lieten Gert-Jan weten dat er nog steeds persoonlijke eigendommen op de rampplek liggen: "In de omgeving van het dorp Petropavlovka is bijvoorbeeld nog niet gezocht, maar daar zouden veel spullen te vinden zijn. Op de toegankelijke plekken zijn de meeste persoonlijke bezittingen wel opgeruimd." In het rampgebied wordt nog altijd gevochten.

Twee andere journalisten twitterden vandaag hier en hier foto's van menselijke resten op de rampplek. Let op: ze kunnen als schokkend worden ervaren.

NOS / J. Boerman

NOS / J. Boerman

NOS / J. Boerman

NOS / J. Boerman

Op dit pamflet wordt boeren in de omgeving gevraagd pas te gaan oogsten nadat onderzoekers de plek hebben bekeken | AFP

De 76-jarige Nadezhda bij wrakstukken in de buurt van het dorp Rassipnoe | AFP

AFP

AFP

Gesmolten staal van de vlucht MH17 | AFP

Gisteren zei minister Timmermans van Buitenlandse Zaken al dat het zoeken naar eigendommen nog lang niet klaar is. Mogelijk wordt er tot na de winter doorgezocht.

Nog altijd is niet duidelijk wie vlucht MH17 neerhaalde en op welke manier. Nieuwsuur bespreekt twee hardnekkige theorieën: separatisten hebben het vliegtuig uit de lucht geschoten met een Buk-raket óf een Oekraïense straaljager heeft doelgericht geschoten op de cockpit. Meer daarover lees je hier.

STER reclame