NOS SchaatsenAangepast

Mulders trainen elkaar het leven zuur

Over dik twee weken staan de NK afstanden voor de deur. De tweelingbroers Michel en Ronald Mulder beginnen na drie jaar 'scheiding' weer in hetzelfde schaatspak, bij Beslist.nl, aan het seizoen. En allebei zien ze dat gegeven als een stimulans om nog beter te gaan presteren.

In een post-olympisch jaar is het voor sporters soms lastig de juiste motivatie weer te vinden en dat was bij Michel niet anders. "In het begin dacht ik wel: en wat nu? Dan ga je weer beginnen in april en het liep het echt voor geen meter. Ik baalde na een week al dat ik in de training lang niet zo goed en lang niet zo fit was als anders. Daar moest snel weer verandering in komen."

Chagrijnig bij verlies

"Ik merk nu zelfs in trainingen", bekent Michel, "dat als ik verlies, ik gewoon chagrijnig ben en terug wil naar dat niveau, terug naar het gevoel van de beste zijn, Dat is het mooiste dat er is. En of dat nu op de Spelen is of in een training, tegen Ronald, op de atletiekbaan hier in Erfurt. Het maakt mij echt helemaal niets uit. Het is anders, maar ik ben nog net zo hongerig."

Voor broer Ronald is een mooie taak weggelegd. "Ik wil het heel moeilijk voor hem maken. De WK sprint en de WK afstanden zijn de hoogtepunten van dit jaar. Om daar te presteren, moet mijn 1.000 meter beter worden en daar heb ik hard voor gewerkt."

Heel stiekempjes kijkt Ronald toch het kunstje af bij zijn grote broer: "Of het tot resultaat gaat leiden, moet ik zien."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl