NOS SportAangepast

Kerstholt zet shorttrack op laag pitje

Niels Kerstholt zet zijn sportieve carrière voorlopig op een laag pitje. De Utrechter wil na vijftien jaar topsport gaan investeren in zijn maatschappelijke loopbaan.

"Ik ben 31 en ik heb vijftien jaar alleen maar geschaatst", zegt de shorttracker tegen RTV Utrecht. "Ik heb het gevoel dat dat het enige is dat ik kan, en dus is het tijd om iets anders te leren." Sinds afgelopen zomer heeft Kerstholt een betrekking als salesmanager bij Bitpay, een bedrijf dat probeert bitcoins geaccepteerd te krijgen als betaalmiddel.

Kerstholt, afgelopen winter wereldkampioen met de aflossingsploeg, wil nog niet zeggen of hij definitief afscheid neemt van de schaatsbaan. Voor de zogenoemde Ice Derby wil hij de schaatsen in ieder geval weer aantrekken. "Ik doe even vrijwel niets aan sport, maar ik wil wel fit blijven voor het geval de Ice Derby's er toch nog komen. Dan kan ik eindelijk eens een beetje geld verdienen met schaatsen."

ISU tegen Ice Derby

De Ice Derby is een race met zowel shorttrackers als langebaanschaatsers, die de strijd met elkaar aangaan op een tweehonderdmeterbaan. De internationale schaatsunie is tegen deze wedstrijdvorm en wil schaatsers die aan de wedstrijden meedoen schorsen.

"Als we straks van de rechter toestemming krijgen om mee te doen, wil ik nog wel fit zijn. En mijn basis is goed genoeg om dan snel weer op het gewenste niveau te komen", aldus Kerstholt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl