NOS NieuwsAangepast

iPad bestelt bier, tappen doe je zelf

Een kroegeigenaar uit Wales heeft de eerste iPub van Groot-Brittannië geopend. Bezoekers van de pub in Swansea bestellen via een iPad hun drankjes, waarna het mogelijk is om die zelf te tappen.

Klanten moeten eerst aan de bar een speciale kaart aanschaffen, voordat ze de iPad kunnen gebruiken. Na een bestelling kunnen klanten de kaart onder een sensor naast een tap houden, waarna het glas wordt gevuld.

Andere bestellingen kunnen ook gewoon worden geplaatst via de iPads, die aan de tafels zijn bevestigd. Eigenaar Mark Lingwood zegt dat de hapjes en drankjes binnen twee minuten door het personeel bij de klant worden gebracht.

Laveloos afgevoerd

De man investeerde ruim 25.000 euro in zijn iPub. Lingwood: "Het is iets waar ik al lang over nadenk. Het idee spreekt me aan: waarom wachten aan de bar, terwijl je aan je tafel kunt bestellen via een iPad?"

Klanten reageren enthousiast, schrijft The Daily Mirror. "Ik had nooit verwacht dat ze computers zouden ontwikkelen die het drinken vergemakkelijken", zegt de 37-jarige Keith. "Ik vind het verschrikkelijk om aan de bar te moeten wachten. Op deze manier wordt het wel heel moeilijk gemaakt om niet laveloos afgevoerd te worden."

Controle op consumptie

Zover zal het niet komen, als het aan Lingwood ligt. Het personeel kan namelijk van een afstand zien hoeveel een klant heeft gedronken en controleren of de consumptie uit de hand loopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl