NOS VoetbalAangepast

Servië-Albanië gestaakt om drone

Het EK-kwalificatieduel tussen Servië en Albanië is definitief gestaakt nadat er boven het veld een drone met een Albanese vlag was verschenen. Het incident leidde tot ongeregeldheden, waarop de Engelse scheidsrechter Martin Atkinson een einde aan de wedstrijd maakte.

Het beladen duel was al stilgelegd door Atkinson omdat er vlak voor rust een vuurpijl op het veld was geland. Tot verbazing van iedereen verscheen even later een drone boven het veld met daaronder een Albanese vlag.

De Servische speler Stefan Mitrovic trok de vlag vervolgens naar beneden, wat enkele Albanese spelers probeerden te beletten. Er ontstond een flinke vechtpartij, waarna ook toeschouwers het veld opkwamen en de Albanese spelers aanvielen. De arbiter stuurde de spelers daarop definitief naar de kleedkamer. De stand was nog 0-0.

Kort na de actie met de drone werd de broer van de Albanese premier opgepakt. Hij zou de drone hebben bestuurd vanaf de tribune.

Politiek gevoelig

De wedstrijd tussen Servië (met bondscoach Dick Advocaat) en Albanië is een beladen duel. Albanese supporters waren niet welkom bij de wedstrijd in Belgrado. Dat ligt politiek te gevoelig vanwege de situatie in Kosovo, de voormalige Servische provincie die door de Albanese meerderheid in 2008 werd uitgeroepen tot onafhankelijke republiek. Servië beschouwt Kosovo nog altijd als een autonome provincie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl