NOS NieuwsAangepast

Waarschuwing: gestoorden in trein

De Duitse spoorwegen zijn in verlegenheid gebracht door een actie van een gefrustreerde medewerker. De man had zaterdag in het station van Stuttgart de controle over de digitale borden en waarschuwde daarop voor "gedragsgestoorde personen" in treinen richting het volksfeest Cannstatter Wasen.

De waarschuwing leidde tot hilariteit bij treinreizigers, die massaal foto's van de opmerkelijke tekst op internet plaatsten. Na een uur werd de tekst van de borden gehaald.

Deutsche Bahn heeft inmiddels excuses aangeboden en de man op het matje geroepen. Hij heeft volgens het bedrijf een grens overschreden. Of de actie consequenties voor hem heeft, is onduidelijk.

Begrip

De stationsmedewerker was zelf met de trein naar het werk gegaan en had zich onderweg geërgerd aan dronken en luidruchtige feestgangers. Daar kon zijn baas nog wel begrip voor opbrengen. "Sommige reizigers houden inderdaad met niets of niemand rekening", zei hij. "Maar je kunt niet alle Wasen-bezoekers over een kam scheren."

De Cannstatter Wasen is een van de grootste volksfeesten ter wereld. Tot afgelopen zondag werden meer dan 4 miljoen bezoekers geteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl