NOS NieuwsAangepast

OM: één passagier had masker

Een van de passagiers van vlucht MH17 had een zuurstofmasker om de nek. Alle andere passagiers droegen geen masker, meldt het OM. Dat staat in een mededeling op het forum voor nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp. Die tekst is in handen van de NOS.

Het OM informeerde de nabestaanden vanmorgen in reactie op de uitspraken van minister Timmermans in de uitzending van Pauw. Hij zei dat er een passagier was die een zuurstofmasker om de mond had en suggereerde daarmee dat de inzittenden van het vliegtuig zich bewust waren van wat er gebeurde. Nabestaanden reageerden geschokt op die uitspraken.

Om nek

Volgens het OM gaat het om een Australische passagier. Het masker was met een elastiek bevestigd om de nek van het slachtoffer. Het NFI heeft het masker onderzocht op vingerafdrukken, speeksel en dna, maar dat leverde niets op. Het is onbekend hoe en wanneer het masker om de nek van het slachtoffer is gekomen.

"De betrokken nabestaanden" zijn daar volgens het OM over geïnformeerd toen die uitslag bekend was. Het is niet verder naar buiten gebracht omdat het OM er verder nog geen conclusies aan kan verbinden en er nog onderzoek naar doet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl