Vrouw overleeft 17 dagen in jungle

tijd van publicatie Aangepast

Een Australische vrouw heeft zeventien dagen in de jungle van Queensland weten te overleven. Ze trotseerde honger, dorst en een aanval van een krokodil, maar wist uiteindelijk relatief ongedeerd weer de bewoonde wereld te vinden.

Het avontuur begon toen de moeder van drie kinderen met haar man en een vriend ging zwemmen in een meertje. Haar man liet haar even alleen en toen hij terugkwam, was Shannon Fraser (30) verdwenen.

Vis en insecten

Fraser, slechts gekleed in een legging, T-shirt en slippers, was achter haar man aangelopen, maar verdwaald. Het was het begin van een beproeving van meer dan twee weken.

Om te overleven at Fraser insecten en kleine vissen en dronk ze water uit een beekje. Op een gegeven moment werd ze daarbij achterna gezeten door een krokodil van ruim 2 meter.

Toeval

Hoewel haar familie een zoekactie op touw zette, werd Fraser gisteren per toeval gevonden door een boer in het gebied, niet ver van waar ze was verdwenen. Ze was 17 kilo afgevallen, zwaar verbrand door de zon en zat onder de blauwe plekken en schrammen door de begroeiing.

Toch maakt Fraser het volgens haar familie redelijk. "Dit is ongelooflijk, het is een wonder. We dachten allemaal dat ze dood was", zei de moeder van Fraser tegen de Australische media. "Godzijdank leeft ze nog."

STER Reclame