NOS NieuwsAangepast

EO verhuist tv-programma 4 mei

De EO heeft nieuwe plannen voor een herdenkingsshow op televisie op 4 mei. Even na de Dodenherdenking wil de omroep een oorlogsverhaal uitzenden dat live door acteurs in Rotterdam wordt nagespeeld.

Eerder wilde de EO op 4 mei in Amsterdam een herdenkingstocht houden voor Anne Frank. Dat plan stuitte het Nationaal Comité 4 en 5 mei tegen de borst, omdat volgens de organisatie bij het herdenken van de oorlogsslachtoffers respect en ingetogenheid passen. Daarop besloot de omroep het over een andere boeg te gooien.

Niet vergeten

De EO zegt dat de omroep de kritiek serieus heeft genomen. "We hebben goed geluisterd naar de verschillende reacties en deze ter harte genomen. Ons plan is aangepast. In dit concept gaat het om een vertelling, zonder live muziekoptredens", zegt de omroep in een verklaring.

De omroep benadrukt dat er geen spektakel komt op de avond van Dodenherdenking, maar een ingetogen vertelling op verschillende plekken in de stad.

Met het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft de omroep een positief gesprek gehad. Het idee voor een Rotterdamse herdenkingsshow moet nog wel worden voorgelegd aan de NPO.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl