NOS NieuwsAangepast

Rijscholen openen vergelijkingssite

Het wordt gemakkelijker om een goede rijschool te kiezen. Minister Schultz van Haegen lanceerde vandaag een onafhankelijke vergelijkingswebsite: de Rijscholenkiezer.

De site is ontwikkeld in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, het CBR en enkele grote brancheorganisaties. Op de site kunnen klanten ook hun mening geven over hun rijschool.

Onfrisse figuren

Het ministerie en de brancheorganisaties hebben al langer zorgen over de afnemende kwaliteit in de rijschoolbranche. De Bovag zei eerder dat steeds meer "onfrisse figuren" een rijschool beginnen. De nieuwe vergelijkingssite moet de kwaliteit helpen verbeteren.

Minister Schultz schreef eerder al aan de Tweede Kamer: "Jongeren zijn de grootste en belangrijkste doelgroep van rijscholen. Het is belangrijk dat jongeren weten hoe ze een betrouwbare rijschool kunnen vinden, wat de mogelijke risico's zijn van een verkeerde keuze en hoe ze risico's kunnen voorkomen."

Concurrent

De Rijscholenkiezer is niet de eerste website die rijscholen vergelijkt. RijschoolRegister, een onafhankelijke rijschoolvergelijker, bestaat al langer.

RijschoolRegister is niet blij met de nieuwe concurrent. Eigenaar Joost Aanen beschuldigt de bouwers van de Rijscholenkiezer van plagiaat. "Deze nieuwe site is een kopie van de onze." Aanen overweegt een rechtszaak te beginnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl