Op de reformatorische scholengemeenschap Van Lodenstein College in Kesteren komen vier kledingcoaches. De coaches moeten erop toezien dat de leerlingen 'gepaste' kleding dragen. De ouders zijn onlangs in een brief geïnformeerd. De brief is onder meer gepubliceerd door Trouw.

Op de school in het Betuwse dorp gelden kledingvoorschriften die gebruikelijk zijn op reformatorische scholen. Meisjes dragen een rok en jongens een broek en een overhemd of trui.

Een aantal meisjes verschijnt volgens de school in te korte rokjes. Buitenstaanders zouden met verbazing kijken naar hoe enkele leerlingen erbij lopen, zegt de school.

Gesprek

Leerlingen die zich niet gepast kleden volgens leraren krijgen eerst een gesprek met de coach. In dat gesprek wordt gevraagd om de volgende dag met andere kleding naar school te komen. Geeft de leerling hier geen gehoor aan, dan volgt er een gesprek met de ouders.

Het schoolbestuur benadrukt dat de coaches geen kledingpolitie zijn. De school wil "vriendelijk, maar wel duidelijk optreden" tegen leerlingen die volgens de school niet netjes in de les verschijnen.

STER reclame