NOS NieuwsAangepast

Twin Peaks-mania laait weer op

Na 25 jaar komt er een vervolg op de tv-serie Twin Peaks, die wereldwijd een succes was. Volgens de makers, regisseur David Lynch en producer Mark Frost, komen er in 2016 negen nieuwe afleveringen.

Het nieuws, via een twitterbericht van Lynch zelf, leidde direct tot grote opwinding bij fans. Het bericht werd binnen een uur duizenden keren gedeeld. Een korte aankondiging op YouTube werd zo goed bekeken, dat het aantal kijkers niet kon worden bijgehouden.

Laura Palmer

De eerste serie kwam in 1990 uit in de Verenigde Staten en werd ook in Nederland een grote hit. Het verhaal gaat over de moord op een meisje, Laura Palmer, in het slaperige stadje Twin Peaks. Bijna elk personage in de serie blijkt een donkere kant te hebben.

De afleveringen wisten ondanks (of misschien wel dankzij) de trage montage met dromerige muziek van Angelo Badalamenti, de aandacht van een groot publiek moeiteloos vast te houden. Een vervolg in de bioscoop met de film Fire Walk With Me was aanzienlijk minder succesvol.

Antwoorden

Lynch belooft dat er in zijn nieuwe serie antwoorden komen op vragen die open zijn gebleven na de originele serie. En daar laat hij het bij. Mysterieus. Vol suspense. Geheel in de trant van zijn filmische vertelstijl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl