Heracles heeft eerste punten binnen

Heracles heeft het eerste succesje van het seizoen binnen. Tegen een nagenoeg onzichtbaar NAC Breda werd een klinkende 6-1 overwinning geboekt. De Tukkers staan nog steeds onderaan in de eredivisie, maar als ze de lijn van deze wedstrijd weten vast te houden, duurt dat niet lang meer.

Mocht er bij Heracles gezien die laatste plaats op de ranglijst sprake zijn geweest van enige druk, dan was daar niets van te merken. De thuisploeg leidde bij rust volledig verdiend met 3-0. Een ongekende luxe, al kreeg de ploeg met een dubieuze strafschop wel een duwtje in de rug.

Doelman Jelle ten Rouwelaar kreeg een schot van Mark-Jan Fledderus niet onder controle en in zijn poging om de bal alsnog te pakken te krijgen, raakte hij Wout Weghorst, die gretig naar de grond ging. Jeroen Veldmate benutte de strafschop. Op de 2-0 viel niks af te dingen. Weghorst legde de bal mooi klaar voor Thomas Bruns, die met een ver schot Ten Rouwelaar kansloos liet.

Rood Perica

NAC liet ondertussen niets zien. Alleen Stipe Perica deed van zich spreken. De Kroaat trapte na en kreeg een rode kaart. Heracles zat op rozen, en al helemaal nadat Weghorst na een mooie aanval op aangeven van Bruns voor de 3-0 had gezorgd.

Er zat na rust nog veel meer in voor Heracles, maar de echte scherpte was weg. Wel viel nog het eerste doelpunt van Joey Pelupessy in het betaald voetbal te noteren. Met een gerichte schuiver passeerde hij Ten Rouwelaar. Invaller Mats Seuntjens deed met een gekruld schot nog wat terug voor NAC, dat zelfs die ene treffer nauwelijks verdiende.

Heracles kwam nog met een dubbel slotakkoord. Met een prachtig diagonaal schot zorgde Iliass Bel Hassani voor de 5-1 en in blessuretijd liet Jaroslav Navratil met een simpele inzet de 6-1 aantekenen.