NOS NieuwsAangepast

Jurist dreigt Google om naaktfoto's

Een Hollywood-advocaat dreigt Google aan te klagen. De internetreus zou te weinig hebben gedaan om verspreiding van gehackte naaktfoto's van beroemdheden te voorkomen.

De advocaat, die in het verleden vaker voor Hollywood-sterren optrad, dreigt 80 miljoen euro schadevergoeding te eisen. Hij wil niet bekendmaken namens wie hij de aanklacht indient. Onder anderen actrice Jennifer Lawrence, model Kate Upton en zangeres Rihanna werden getroffen door de hack, waarbij privéfoto's werden gestolen via Apple's iCloud.

Miljoenen

Volgens de advocaat heeft Google "miljoenen verdiend aan uitbuiting van vrouwen" door niet snel genoeg de foto's offline te halen bij YouTube en BlogSpot. "Het enige dat ze deden was verdienen aan reclamegeld. Ze wilden verdienen aan dit schandaal in plaats van het in te perken."

Google wijst in een reactie de aantijgingen van de hand. "We hebben binnen enkele uren tienduizenden foto's offline gehaald en honderden accounts gesloten. Je kunt het internet gebruiken voor veel goede dingen, maar persoonlijke foto's stelen valt daar niet onder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl