NOS NieuwsAangepast

Laatste Lingo. Of toch niet?

Vanavond is Lingo voor het laatst op tv. Voorlopig althans, want AVROTROS probeert Lingo nog in de zomermaanden terug te laten komen op televisie.

Het spelprogramma waarin kandidaten woorden van vijf, zes, zeven en acht letters moeten raden, wordt geschrapt vanwege tegenvallende kijkcijfers. Desondanks krijgt de omroep "stapels post" van mensen die het heel erg jammer vinden dat Lingo stopt, zegt een woordvoerder van AVROTROS.

Taal geleerd

"Dat zijn mensen die elke dag naar Lingo kijken, vaak met een bord op schoot. Bewoners van bejaardenhuizen bijvoorbeeld die samen kijken. Of studenten. Ook krijgen we veel handgeschreven brieven van mensen die in Nederland zijn komen wonen en via Lingo de taal hebben geleerd", laat de woordvoerder weten. "Mensen gaan Lucille echt missen. En ook het jurylid JP."

Het spelletje is sinds 1989 te zien en werd gepresenteerd door Robert ten Brink, François Boulangé en Nance Coolen. De huidige presentator is Lucille Werner. Zij zal ook een eventuele zomereditie van het programma presenteren.

Bombarie

Omdat het dus nog onzeker is of Lingo definitief stopt, 'nemen we niet met te veel bombarie afscheid', zegt de AVROTROS-woordvoerder alvast. "Net als anders doen er gewone kandidaten mee. Die hebben het programma ook groot gemaakt." De -voorlopig- laatste aflevering is te zien op NPO2 van 18.30 tot 19.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl