NOS NieuwsAangepast

Diederik Stapel doceert bij Fontys

Oud-hoogleraar Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst wegens wetenschapsfraude, geeft weer les. Hij doceert het vak sociale filosofie aan studenten van de Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.

Een woordvoerder van Fontys heeft Omroep Brabant laten weten dat de studenten zelf hebben gevraagd om colleges "over de schaduwkanten van roem en succes".

De onderwijsinstelling had aanvankelijk twijfels over het aantrekken van Stapel, aldus de woordvoerder. Maar doorslaggevend was dat hij "de studenten veel te bieden heeft".

Vervalsing

Stapel was hoogleraar cognitieve sociale psychologie aan de Universiteit van Tilburg toen aan het licht kwam dat hij in zijn publicaties gebruik maakte van vervalste gegevens. Onderzoekscommissies concludeerden later dat Stapel met zeker 55 artikelen en tien hoofdstukken in zijn boeken heeft gefraudeerd.

In juni 2013 trof Stapel een schikking met justitie. Hij ging akkoord met een werkstraf van 120 uur en zag af van zijn recht op uitkeringen.

Stapel schreef een boek over zijn fraude en biedt zich sinds ruim een jaar via zijn website aan als chauffeur die "zinduidende gesprekken" met zijn gezelschap voert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl