Omroepster Ilse Wessel overleden

Aangepast

In haar woonplaats Baarn is de voormalige omroepster Ilse Wessel overleden. Zij is 85 jaar geworden. Wessel was bekend als omroepster voor de AVRO in de jaren 60 en bij het Humanistisch Verbond in de jaren 70. Ook heeft zij als nieuwslezeres gewerkt bij de radionieuwsdienst van het ANP. Verder was zij verslaggeefster voor de radio én de tv bij het huwelijk van prinses Beatrix en prins Claus in 1966.

Ilse Wessel begon in 1949 bij de AVRO op kantoor. In 1953 maakte ze haar debuut als radio-omroepster. In 1963 stopt ze met radio en gaat ze verder met televisie. Naast het omroepen presenteerde ze ook een aantal muziekprogramma's, programma's voor vrouwen en een programma over dichters. Bij veel documentaires en informatieve programma's was haar stem te horen.

In de jaren 90 presenteerde Ilse Wessel voor Radio Nederland Wereldomroep Radio Thuisfront, een programma met groeten en verzoekplaten voor Nederlandse VN-militairen in het voormalige Joegoslavië . De Wereldomroep werkte daarin samen met Defensie in Den Helder.

Ilse Wessel Prijs

In 2000 is Ilse Wessel zeventig jaar en stopt met haar werk bij de omroepen. Haar laatste werkgever, de Wereldomroep, eert haar vakmanschap door een prijs naar haar te vernoemen voor presentatietalent tot dertig jaar, voor jongeren die live presenteren in de categorie nieuws, actualiteiten en achtergronden. Onder de presentatoren die die prijs hebben gekregen zijn NCRV-presentatrice Ghislaine Plag en NOS-presentator René van Brakel.

STER Reclame