NOS NieuwsAangepast

Baby of wifi?

NOS

De standaardvraag op verjaardagen, in een hotel of op het terras: "Hebben jullie ook wifi?" Het antwoord is steeds vaker ja. Toch is aanmelden niet altijd verstandig. Voor je het weet ben je je cavia, kat of baby kwijt door bizarre voorwaarden.

Een internetbedrijf heeft in Londen een testje gedaan met een draagbare wifi-hotspot. In korte tijd maakten tientallen passanten gebruik van de hotspot. Omdat het geen beveiligde verbinding was, kon het bedrijf meelezen met mailtjes die via de hotspot werden verstuurd.

.

En dan de kers op de taart. Bij enkele passanten vroeg het bedrijf of ze akkoord gingen met de voorwaarden van de hotspot. De eis dat wifi-gebruikers hun baby of huisdier af moeten staan, was voor niemand een probleem. Het hele experiment kun je hier zien:

.

Het bedrijf achter de stunt, F-secure, raadt iedereen aan voorzichtiger te zijn met het gebruiken van publieke hotspots. "Bekijk de algemene voorwaarden goed en zet zelf een beveiligde verbinding (VPN) op als je gratis wifi gebruikt."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl