Vrachtwagenproducent DAF heeft een order van 700 trucks gekregen van het Russische transportbedrijf Monopoly. Het contract werd ondertekend tijdens een grote beurs in Hannover.

De voertuigen worden volgens DAF dit jaar en volgend jaar geleverd aan de Russen. De vloot van het Russische bedrijf groeit door de aankoop naar meer dan 1000 voertuigen.

Trots

DAF is trots op de order. "Het is een prachtige erkenning voor ons product en ons professionele dealernetwerk in Rusland", zegt DAF-bestuurslid Bonsen op de website van het bedrijf.

Monopoly is een transportondernemer uit Sint-Petersburg. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van goederen die onder speciale omstandigheden moeten worden vervoerd. Het bedrijf zegt dat de order het begin moet zijn van een langdurige samenwerking met DAF.

Boycot

De deal is opmerkelijk vanwege de slechte betrekkingen tussen Rusland en de EU op dit moment. Er zijn ook sancties van kracht, maar DAF zegt dat de order niet onder die sancties valt. De boycot heeft vooral betrekking op de financiële markten, banken, voedsel en defensiemateriaal.

Rusland heeft weliswaar gedreigd met een boycot van in Europa geproduceerde auto's, maar die dreiging is niet concreet geworden.

STER reclame