NOS NieuwsAangepast

Polsbandjes voor Thais toeristenvee

Flickr / Bethan / CC BY-NC-ND 2.0

Alsof de teenslippers, de backpack en de Lonely Planet onder je arm nog niet duidelijk genoeg zijn. De Thaise minister voor Toerisme wil iedere toerist een polsbandje geven, om ze makkelijker te herkennen.

De hotels moeten de bandjes uitdelen. Op de bandjes staat een serienummer of contactinformatie van het hotel. Als toeristen dan verdwaald raken of dronken op de vloer van een club liggen, kunnen hulpdiensten snel ontdekken wie de toerist is en waar hij of zij overnacht.

Flickr / Siim Teller / CC BY-NC-ND 2.0

De bandjes zijn bedoeld om de veiligheid van toeristen te verbeteren. Drie weken geleden werden twee Britse backpackers vermoord op het toeristeneiland Koh Tao. Ze werden op brute wijze omgebracht en halfnaakt teruggevonden op het strand. Sindsdien zetten vooral Britse media vraagtekens bij de veiligheid van toeristen in Thailand.

Een ander idee van de minister is een buddy-systeem, waarbij toeristen worden gekoppeld aan een lokale inwoner die ze kan helpen. Niet iedereen is even goed te spreken over de nieuwe ideeën, maar de backpackers zullen vooral schrikken van beperkingen van strandfeesten en strengere regels voor openingstijden van discotheken.

Thailand is bang dat de toeristen wegblijven na de dubbele moord. De afgelopen maanden kwamen er minder toeristen naar het land, vooral vanwege de politieke onrust in de hoofdstad Bangkok. Toeristen zijn een enorme inkomstenbron voor Thailand. De toeristenindustrie is goed voor 10 procent van de economie.

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl