NOS NieuwsAangepast

Mega-cruiseschip in Rotterdam

In Rotterdam is het veruit grootste passagiersschip ter wereld afgemeerd. De Oasis of the Seas voer rond 01.30 uur de haven in om af te meren aan de Wilhelminakade. Op de Erasmusbrug en op andere plaatsen langs de Maas werd het gevaarte onder grote belangstelling welkom geheten.

Ook in Hoek van Holland, waar het schip langs de Koningin Emmaboulevard voer, waren mensen gisteravond op de been om het schip de Nieuwe Waterweg te zien binnenvaren.

'Bak licht'

De Oasis is 362 meter lang en 60 meter breed. Aan boord waren 5400 passagiers en 1500 bemanningsleden, ze zijn in Rotterdam van het schip gegaan. In totaal kan de Oasis ruim 6300 passagiers bergen en bijna 2400 bemanningsleden.

"Het is een enorme bak licht zo in het donker", zegt een woordvoerder van het Havenbedrijf Rotterdam. "Ik kom nogal wat schepen tegen, ook 's nachts, maar het licht van dit schip is echt het opvallendst. Je ziet de lichtjes flikkeren op het water. Dat is een erg mooi panorama."

Het Havenbedrijf ziet het cruiseschip graag komen. "Heel leuk dat het schip in het centrum van Rotterdam komt te liggen, want dat zie je daar zelden", zegt de woordvoerder. "Zulke schepen komen meestal alleen maar op de Maasvlakte."

Onderhoud

Het schip wordt naar een werf in het Botlekgebied gevaren voor onderhoud. De Keppel Verolme-werf heeft een van de weinige droogdokken waar de kolos in past. Daar krijgt het schip een nieuwe motor. Ook maakt de rederij van de gelegenheid gebruik om het hele schip te voorzien van nieuwe vloerbedekking.

De Oasis of the Seas blijft twee weken in Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl