Ajax klopt NAC in aantrekkelijk duel

Ajax dacht in Breda de buit bij rust al binnen te hebben, maar NAC wist tot twee keer toe de spanning nog een beetje terug te brengen. Een rustand van 3-0 in het voordeel van Ajax leidde uiteindelijk tot een 5-2 zege voor de Amsterdammers. Kolbeinn Sigthórsson scoorde drie keer.

Plotse voorsprong Ajax

Het duel ging de eerste 25 minuten gelijk op, maar plots stond Ajax met 2-0 voor. Een ver schot van Ricardo van Rhijn dwarrelde zo maar langs de verraste Jelle ten Rouwelaar het doel in. Even later kwam Sigthórsson bij een voorzet van Nicolai Boilesen goed voor zijn man om de bal beheerst in de bovenhoek te schieten.

Nog voor de rust sloeg de IJslander opnieuw toe: na een knap passje van Davy Klaassen verschalkte hij Ten Rouwelaar in de korte hoek

Sigthórsson mist penalty en scoort

Tien minuten na rust werkte Joeri de Kamps Ajacied Lucas Andersen tegen de grond en mocht Sigthórsson vanaf elf meter aanleggen voor zijn derde treffer. Hij schoot over.

Even later gaf Stipe Perica met een rake kopbal NAC weer hoop: 1-3. Maar nog voor het echt spannend kon worden, tikte Joël Veltman een door Klaassen doorgekopte corner simpel tegen het net: 1-4

Een kwartier voor tijd stak Perica het vuurtje toch weer aan. Na een knappe actie in de zestien schoot hij raak. Ajax raakte niet van de wijs en kreeg de betere kansen. Zo trof invaller Ricardo Kishna de paal en Sigthórsson de lat.

Kort voor tijd werkte de IJslander de bal van dichtbij langs Ten Rouwelaar en was het duel echt beslist.