Ruime zege Vitesse bij Dordrecht

Aangepast

In een aantrekkelijke wedstrijd heeft Vitesse zijn eerste uitzege geboekt. De Arnhemmers wonnen bij FC Dordrecht, dat zijn vierde thuisnederlaag leed, met 6-2.

Vitesse, dat zo moeilijk scoort, begon sterk met een vrije trap van Marko Vejinovic op de lat. Al snel prikte Abiola Dauda de bal langs Filip Kurto en scoorde Denys Olijnyk, na een kopbal tegen een Dordtse rug. Dauda en Jan-Arie van der Heijden waren daarna nog dicht bij de 0-3.

Genieten geblazen

Na rust bleef het genieten geblazen. Na goals van Valeri Kazaisjvili en Wallace deed Fortes iets terug, maar binnen de minuut maakte Kazaisjvili zijn tweede (1-5).

Mart Lieder schoot op de lat, Ryan Koolwijk krulde de bal in de kruising en in de laatste seconde maakte Kazaisjvili er 2-6 van.

Davy Pröpper moest vanaf de tribune toekijken. Volgens trainer Peter Bosz liep de spelmaker van de Arnhemse ploeg die kwetsuur vrijdag op tijdens de afsluitende training. "Toen Davy een bal trapte, schoot het in zijn lies. Omdat het vanochtend iets beter ging, hebben we toch de warming-up afgewacht'', aldus Bosz.

STER Reclame