NOS NieuwsAangepast

10 jaar na zijn dood is Hazes overal

Eigenlijk zou de musical Hij Gelooft In Mij maar een half jaar draaien. Inmiddels is de show vijf keer verlengd. En pas in januari, na bijna 800 voorstellingen, stopt de musical. De muziek en de mens André Hazes worden nog volop gevierd. Vandaag is het tien jaar geleden dat hij overleed.

Na zijn dood volgden een tv-programma en een concertreeks. Een bioscoopfilm is in de maak. Zijn vrouw Rachel schreef een boek over hem evenals haar ouders. En inmiddels heeft zijn manager en lijfwacht Jos van Zoelen ook een boek uitgebracht over zijn herinneringen aan de zanger.

Eenzame Kerst

André Hazes (1951) werd ontdekt door Johnny Kraaijkamp sr. toen hij als kleine jongen van 8 jaar op de Albert Cuypmarkt stond te zingen. Met Eenzame Kerst scoorde hij in 1976 zijn eerste hit, waarna 36 albums volgden, met daarop ruim 300 nummers.

Vier dagen na zijn dood op 23 september 2004 kwamen 50.000 mensen naar de uitvaart in de Amsterdam ArenA. De kist die een ereronde langs de tribunes maakte, het licht van de schijnwerpers erop gericht. De muziek die door de enorme ruimte schalde en de fans die meezongen. Het was een unieke gebeurtenis die op tv werd uitgezonden en waarnaar vijf miljoen Nederlanders keken.

Herdenking

NPO 3 staat komend weekend in het teken van André Hazes. Op zaterdag wordt Het Verhaal van André Hazes uitgezonden, met aansluitend de registratie van het concert 25 Jaar André Hazes, dat in 2003 in de Amsterdam ArenA werd opgenomen. Op zondag staat de eerste aflevering van een nieuwe reeks De Beste Zangers van Nederland in het teken van de André Hazes.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl