"Positie Roemer niet ter discussie"

time icon Aangepast

SP-Kamerleden zijn ongelukkig met het optreden van partijleider Roemer tijdens de Algemene Beschouwingen, maar zijn leiderschap lijkt binnen de partij niet omstreden. Verscheidene SP-Kamerleden zeggen dat Roemers positie niet ter discussie staat.

Vrijdag heeft het dagelijks bestuur van de partij zijn steun aan Roemer uitgesproken, melden bronnen aan de NOS.

Morgen wordt de zaak besproken in de fractie.

Schutteren

Roemer schutterde woensdag opzichtig toen hem naar de SP-alternatieven voor de kabinetsplannen werd gevraagd. Hij kon geen financiƫle onderbouwing geven omdat de plannen niet waren doorgerekend door het Centraal Planbureau.

Kamerleden vragen zich af hoe het zo mis kon gaan, en willen weten of hij wel goed genoeg was voorbereid op aanvallen van de andere fractieleiders.

Marijnissen

Voormalige SP-leider Jan Marijnissen, die achter de schermen nog steeds veel invloed heeft, schrijft op de website van de SP dat de partij tijdens de Algemene Beschouwingen alleen stond. Hij vindt dat niet erg, omdat de SP wel vaker alleen gestaan heeft, en achteraf vaak gelijk bleek te hebben.

Roemer had tijdens de verkiezingscampagne twee jaar geleden ook een ongelukkig optreden, vooral tijdens het eerste verkiezingsdebat op televisie. De SP stond toen in de peilingen op meer dan 30 zetels, maar eindigde uiteindelijk met 15 zetels.

STER Reclame