NOS NieuwsAangepast

Wietpizza op bestelling

Vanuit de luie stoel een pizzaatje met marihuana thuis laten bezorgen. Inwoners van Los Angeles kunnen dat sinds kort. Tenminste, als ze kunnen aantonen dat ze de drugs op medische gronden mogen gebruiken. Dat meldt UPI.

De pizza's bevatten per stuk 250 milligram THC, het werkzame bestanddeel van marihuana. De maker, Stoned Oven Gourmet Pizza's, adviseert om de pizza niet in een keer op te eten. "Eet eerst een kwart van de pizza op, drink een glas water en wacht een half uur om te kijken of de pizza goed valt", zegt een woordvoerder.

Wietsaus

De pizzabakker is niet het enige bedrijf dat zich bezighoudt met wiet en pizza's. Sinds privégebruik van de drugs is toegestaan in de staten Colorado en Washington zien bedrijven een gat in de markt.

Zo is Podey Pizza begonnen met de verkoop van potten tomatensaus waarin de drugs verwerkt is. De potten bevatten 300 milligram THC. Genoeg voor een grote of twee kleinere pizza's, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegen de Huffington Post. Een medische verklaring om de potten aan te schaffen is niet nodig.

Legalisering

Op Washington en Colorado na is drugsgebruik illegaal in Amerika. Het is in bijna de helft van de vijftig staten alleen toegestaan op medicinale gronden.

Daar zou in de toekomst wel eens verandering in kunnen komen. Zo gaan de inwoners van Oregon in november stemmen over het toestaan van wietgebruik en hebben meerdere hoge overheidsfunctionarissen in Californië laten weten niet langer tegen legalisering te zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl