Dordrecht pakt punt bij Excelsior

Aangepast

Dordrecht heeft aan de regioderby bij het eveneens gepromoveerde Excelsior een punt overgehouden. Dankzij een late Dordtse treffer werd het 1-1.

Al vroeg in de wedstrijd kreeg Excelsior twee goede kansen. De eerste was voor Adil Auassar die aan het eind stond van een snelle combinatie en zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Filip Kurto. Even later legde Jeff Stans de bal op het hoofd van Tom van Weert, die zijn kopbal van de paal terug zag komen.

Dordrecht kwam er voor de pauze nauwelijks aan te pas, vooral omdat het aanmerkelijk fellere Excelsior het Dordste balbezit nooit lang liet duren. Giovanni Korte had nog wel een aardige actie, maar op zijn dribbel volgde een onbesuisd schot.

Prachtige treffer Auassar

Met een prachtig gekruld schot in de verre kruising bezorgde Aussar Excelsior een paar minuten na de pauze de verdiende voorsprong. Voor het tot dan toe afwachtende Dordrecht was de treffer kennelijk het signaal om in actie te komen, want eindelijk kwam er voorin wat beweging en kwamen er zelfs wat mogelijkheden.

Zo stoomde invaller Everon Pisas op op links, maar Robin Gosens kreeg zijn voorzet niet onder controle. En Excelsior-doelman Gino Coutinho kon met zijn rechtervoet ternauwernood een treffer van Mart Lieder voorkomen en bokste kort daarna een vrije trap van Ryan Koolwijk over de lat. Op de kopbal van Gosens was hij echter kansloos.

Rood voor invaller Bruins

Luigi Bruins maakte halverwege de tweede helft voor de tweede keer zijn rentree bij Excelsior, als vervanger van Stans. Kort voor tijd werd hij vanwege een ruzie met Marvin Peersman van het veld gestuurd, nadat hij de Dordrecht-speler een lichte kopstoot had gegeven.

STER Reclame