NOS NieuwsAangepast

Serveerster krijgt 1000 dollar fooi

Het was de fooi van haar leven. Op een rekening van 14,01 dollar (10,90 euro) kreeg de Amerikaanse serveerster Chrisi Kemp een tip van 1000 dollar (780 euro).

De exorbitante fooi kon niet op een beter moment komen. Haar wasmachine was eerder die dag kapotgegaan, en zij wist niet hoe zij de doktersrekeningen voor haar 5-jarige dochter moest betalen.

"Ik schrok er in eerste instantie best van", vertelde Kemp tegen lokale media in Wake Forest. "Ik haalde er meteen mijn baas bij. Die vroeg de klant of hij het meende." Dat bleek het geval.

Karma

"Hij was serieus, zei dat hij in karma gelooft en dat ik nu aan de beurt was." Kemp had de gast niet eens over haar financiële problemen verteld, en dat ze zes dagen in de week werkt om alle eindjes aan elkaar te kunnen knopen.

Normaal gesproken geef je in Amerika 15 tot 20 procent fooi. Voor de paar drankjes die de man in het One Whirled Cafe bestelde, zou hij tussen de 1,95 dollar (15 procent) en 2,60 dollar (20 procent) extra mogen betalen, zoals het bonnetje beleefd suggereerde.

Fiscus

Maar hij was een stukje guller, en gaf een fooi van 7138 procent op de verschuldigde 14,01 dollar. Niet alles is voor de 37-jarige Kemp. Zij moet er 430 dollar aan belasting over betalen. Ook heeft ze een deel van het resterende bedrag aan collega's gegeven die die avond weinig hadden verdiend.

"Ik ben zelf ook een genereus persoon, maar dit sloeg werkelijk alles", aldus Kemp. "Zoiets zie je wel eens op televisie, maar verwacht je niet hier in dit café in Wake Forest."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl