Vier Jumbo-supermarkten in Twente hebben hun babymelkpoeder uit de schappen gehaald. Bij de filialen in Haaksbergen, Hengelo, Goor en Aalten staan de pakken voortaan in het magazijn, het kantoor of bij de informatiebalie en kan een klant alleen via een supermarktmedewerker een pak kopen.

Volgens de supermarkten wordt er zo veel babymelkpoeder gestolen dat het niet verantwoord is het product nog langer in de schappen te laten staan. Eerder werd het aantal pakken al beperkt tot twee per persoon.

Melamine-schandaal

Sinds het melamine-schandaal in China, in 2010, is er regelmatig een tekort aan babymelkpoeder. Veel Chinezen vertrouwen Chinese melkproducten niet meer. Dit leidde tot hamsteren en ook tot diefstal van babymelkpoeder in Nederlandse supermarkten. Handelaren kopen op grote schaal Nederlandse babymelkpoeder op voor de Aziatische markt.

In maart werden drogisterijketens Kruidvat en Etos op de vingers getikt door het College voor de Rechten van de Mens. Filialen van Kruidvat en Etos zouden twee Aziatische vrouwen gediscrimineerd hebben door hen geen babymelkpoeder te verkopen.

STER reclame