NOS NieuwsAangepast

Musea Florence dicht na noodweer

In Florence zijn een aantal beroemde musea dichtgegaan na een hevig noodweer. De Italiaanse stad werd getroffen door een zware hagelbui met windstoten. Het noodweer duurde niet langer dan tien minuten, maar veroorzaakte wel forse schade.

Onder de musea die de deuren sloten om de schade te inspecteren, was het wereldberoemde Uffizi-museum. In het voormalige paleis van de familie De Medici hangen schilderijen van onder anderen Botticelli, Rafael, Caravaggio, Michelangelo en Leonardo da Vinci.

Door het noodweer liep een markt in het historische centrum onder en ontstond grote schade aan bars en terrassen. Ook kelders liepen onder water. Op veel plekken in de stad werden bomen ontworteld.

Gewonden

Het Palazzo Vecchio, dat zowel een museum is als het gemeentehuis, heeft waterschade. Er zijn geen berichten over schade aan kunstwerken.

In het dorpje Cerreto Guidi, enige tientallen kilometers ten westen van Florence, zijn vijf mensen gewond geraakt toen een schoolgebouw door het noodweer beschadigd raakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl