NOS NieuwsAangepast

Ambassadeur veroordeelt geweld

De Marokkaanse ambassadeur in Nederland heeft de mishandeling van een 15-jarig meisje in IJmuiden sterk veroordeeld. Op zijn Facebookpagina schrijft hij dat dit soort gedrag onverdedigbaar en onacceptabel is.

Op beelden is te zien dat het meisje gisteren door een jongen in het gezicht werd geslagen. Toen ze op de grond viel werd ze geschopt door een andere jongen.

Onacceptabel

De politie heeft twee verdachten aangehouden. Het zijn twee jongens van 14 en 15 jaar uit Beverwijk en Heemskerk, vermoedelijk van Marokkaanse afkomst.

De Marokkaanse ambassadeur in Nederland reageert op het incident: "Alle leden van de Marokkaanse gemeenschap moeten zich aan de wet houden, zich verantwoordelijk gedragen en een positieve rol spelen in de Nederlandse maatschappij. Dat is de enige manier om respect en achting te verdienen voor hun rechten en waardigheid."

Schilderswijk

Ambassadeur Bellouki is nu dus kritisch op het gedrag van Marokkaanse Nederlanders. Bij een eerder incident sprong hij juist in de bres voor zijn landgenoten, toen de politie in de Haagse Schilderswijk zonder aanwijsbare reden een Marokkaanse jongen en zijn vader hardhandig aanpakte.

Bellouki sprak over het incident met de chef van de Haagse politie en zegt sindsdien veel contact te hebben met burgemeester Van Aartsen over de gespannen relatie tussen de politie en Marokkanen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl