AZ: Van Marwijk of Van den Brom

Aangepast

De bizarre ontwikkelingen in Alkmaar volgen elkaar deze week in razendsnel tempo op. Dinsdag maakte AZ bekend dat Marco van Basten niet langer hoofdtrainer is, maar als assistent verder gaat. Vanochtend vertrok zomaar de beoogde opvolger Alex Pastoor.

Grote vraag is nu natuurlijk: wie wordt de grote man in Alkmaar? Er zijn maar twee serieuze kandidaten: Bert van Marwijk en John van den Brom.

Beide trainers lijken open te staan voor een avontuur in Noord-Holland. Van Marwijk zou in principe niet meer in Nederland aan de slag gaan. Toch houdt hij desgevraagd een slag om de arm en gooit hij de deur niet bij voorbaat dicht.

Salarisniveau

Vraag is of AZ Van Marwijk, die in het verleden voor AZ'67 speelde, kan betalen. Het salarisniveau in Alkmaar lijkt niet aan te sluiten op dat van Van Marwijk. De voormalig bondscoach werd vorig seizoen ontslagen bij HSV en hield onlangs een avontuur in Zuid-Korea af.

Vanuit het financiƫle oogpunt lijkt een keuze voor Van den Brom logischer. Hij liet aan het eind van de ochtend al weten dat hij 'open staat voor AZ'. Hij voegde er zelfs aan toe dat hij graag zo snel mogelijk met de club om de tafel wil gaan zitten.

Van den Brom werd in maart van dit jaar ontslagen bij Anderlecht.

STER Reclame