NOS NieuwsAangepast

Verdachten liquidaties ontkennen

Dino S., een van de hoofdverdachten van het liquidatieproces Passage, is geschrokken dat het Openbaar Ministerie (OM) een deal heeft gesloten met medeverdachte Fred R. "Ik heb het hele weekeinde gelezen in zijn verklaringen. Het zijn aantoonbare, keiharde leugens", zei S. vandaag in de rechtszaal.

Dino S. is volgens het OM een van de opdrachtgevers van een aantal moorden in het criminele milieu. Tegen hem werd bij de rechtbank levenslang geëist, maar de rechters spreken hem vrij van het opdracht geven. "Wat Fred R. nu zegt over mij, over het opdracht geven tot liquidaties, is niet waar. Ik heb Fred R. nooit iets gevraagd of opdracht gegeven", stelt S.

Vertraging

Ook de tweede verdachte die volgens het OM opdrachten gaf voor moordaanslagen, Ali A., ontkent in alle toonaarden dat hij die aan R. heeft gegeven. A. zit in het buitenland. In een door zijn advocaat Nico Meijering voorgelezen verklaring stelt A.: "Ik ben geen heilige, maar iemand laten vermoorden, dat nooit."

Het OM herhaalde dat de deal met R. van groot belang is om de opdrachtgevers van een aantal liquidaties veroordeeld te krijgen. Het proces in hoger beroep gaat door de deal met Fred R. flinke vertraging oplopen. In de wandelgangen wordt rekening gehouden met een vertraging van anderhalf jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl