NOS NieuwsAangepast

Mannen schieten vanuit rijdende auto, filmen het

"Voor ons net, hebben een brutaliteit met ons gemaakt. Vanwege omstandigheden gaan we ze moeten neerschieten. Ze moeten boeten toch."

.

A10

De politie heeft vanavond bovenstaande video online gezet van een schietincident op de A10, de ring van Amsterdam. Daarin kun je zien hoe op 12 mei een man vanaf de passagiersstoel in een rijdende auto op een rijdende Opel Corsa schiet.

Het filmpje is gevonden op een telefoon die in beslag was genomen. Toen in juni 2014 een Mercedes veel te hard door Amsterdam reed, zette de politie de achtervolging in. In paniek dumpten de inzittenden de auto, maar ze vergaten toen hun telefoon.

De verdachten zijn al aangehouden, maar de bestuurders van de Opel Corsa waarop geschoten werd, zijn nog niet gevonden. Het schietincident was dichtbij de Coentunnel. Om de Opel Corsa-passagiers te vinden, is de video ook te zien in Opsporing Verzocht.

Passagiers

De mannen in de auto rijden in een Ford achter de Grijze Opel Corsa aan. Als het ze lukt om naast de Opel te rijden, steekt een man zijn arm uit het raam en richt zijn pistool op de Opel. Dan haalt hij de trekker over.

Volgens de politie heeft de Opel Corsa een Nederlands nummerbord. Achter het stuur zit een man en naast hem een vrouw met een hoofddoek. Achterin zit mogelijk een kind, zegt de politie. Ze roepen getuigen en garagehouders in de buurt op zich te melden.

Door: Jurjen

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl